<- Terug

Over ons.

Het Da Vinci College kent een lange traditie van het opvoeren van musicals. Al meer dan tien jaar voert een getalenteerde cast elke zomer in ons eigen theater in school een spetterende slotmusical op. Met een cast van 20 tot 30 leerlingen beginnen we in december met de audities en zijn we vanaf januari al druk aan het repeteren. Daarnaast is ons decor- en kostuumteam ook ieder jaar met veel passie en energie keihard aan het werk, zodat de leerlingen in een echt musicaldecor en -kostuum kunnen schitteren. Grote producties als Footloose, Lion King, Beauty and the Beast, Mamma Mia en Mary Poppins zijn afgelopen jaren al opgevoerd door onze eigen leerlingen van het Da Vinci College. Auditie doen kan vanaf de eerste tot de zesde klas, en een ding is zeker: als je je opgeeft voor de musical ga je een super gezellig, leerzaam en spetterend jaar tegemoet! Benieuwd naar ervaringen van oud cast- en crewleden? Zij zeiden het volgende over de musical:

Niels Douwes (castlid in Beauty and the Beast, Grease, Sister Act & Mamma Mia en productie assistent)

“In mijn 4 musicaljaren heb ik ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen waar ik een geweldige band mee heb opgebouwd. Buiten dat het hele proces met als hoogtepunt de shows fantastisch is om mee te maken heb ik ook heel veel mooie herinneringen opgebouwd met de musical familie. Daarnaast ben ik als mens dankzij al deze mensen ook erg gegroeid. Iets wat ik voor altijd bij me zal dragen”

 

Luna Ouwerkerk (castlid in Mamma Mia & Mary Poppins)

“Als ik terug denk aan de Da Vinci musical word ik er zo blij van want het was altijd gezellig elke repetitie weer. Je maakt er zo veel nieuwe vrienden. Ik ben super blij dat ik er aan mee heb gedaan. Zeker een aanrader!”

 

Tamara Boot (castlid in Fame, Hairspray, Tarzan & Wicked en regisseur van Lion King, Footloose, Beauty & the Beast & Grease)

“De Da vinci musical is meer dan alleen bezig zijn met theater. Je houdt er vrienden voor het leven aan over. Hoe fijn is het om je passie voor theater te delen met je vrienden!”

 

Ian van Gellekom (castlid in Grease, Sister Act, Mamma Mia & Mary Poppins)

“Da Vinci musical is een plek waar je vrienden voor het leven maakt! Een plek waar je je veilig kan voelen en kan werken met mensen die precies dezelfde passie als jij delen! Voor sommigen onder ons betekent het ook het begin van een carrière in de musicalwereld! Zo doe ik de opleiding Frank Sanders Akademie voor Musical- en muziektheater in Amsterdam!”

 

Marc Butter (afdelingsleider havo 4 & 5)

“De slotmusical is een organisatie binnen het Da Vinci College die voor en door (oud)-leerlingen wordt gerealiseerd. In een veilige omgeving leren leerlingen om zich te kunnen ontplooien tot mooie talenten, zowel voor als achter de schermen. Aan het eind van het schooljaar wordt er een aantal uitvoeringen opgevoerd waarbij iedereen kan zien waar er de afgelopen maanden aan is gewerkt.”

 

Crew 2023-2024

Regie

Marlies van der Waal

Regieassistenten

Aniek Gietermans & Perre Schmidt

Zangcoach

Willemijn Timmermans

Choreografie

Anna Geurtsen

Productie

Yara de Kraker

Productieassistent

Niels Douwes

Kostuum

Yara de Kraker

Decor

Peter van Diepen